Piecgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšana darbībās ar vilnas velšanu - Staškova, Agija (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autors: Agija Staškova. Kvalifikācijas darba nosaukums: “Piecgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšana darbībās ar vilnas velšanu”. Pētījuma mērķis: pētīt piecgadīgu bērnu sīkās pirkstu motorikas attīstības sekmēšanas iespējas vilnas velšanas procesā. Teorētiskajā daļā autore apkopojusi un analizējusi literatūru par pirkstu sīkas motorikas attīstības sekmēšanu, kas ietver fizioloģisko aprakstu, piecgadīgu bērnu attīstības raksturojumu. Analizēta tematika par vilnas velšanas veicamajām darbībām. Empīriskajā daļā realizēts praktiskais pētījums par piecgadīgu bērnu pirkstu sīkās motorikas attīstības sekmēšanu izmantojot vilnas velšanu. Pielietotas tādas metodes kā pedagoģiskā novērošana, pedagoģiskā izmēģinājuma darbība. Kvalifikācijas darba apjoms ir 40 lapaspuses, 11 attēli, 12 tabulas, 40 izmantotie literatūras avoti. Atslēgvārdi: piecgadīgi bērni, pirkstu sīkā motorika, vilna, pirmsskola.

Author of the work: Agija Staškova The title of the qualification paper is “Fine Motor Development of Five-Year-Old Children’s Fingers Promotion in Activities With Wool Felting”. The aim of the qualification work is to study the possibilities of promoting the development of fine motor skills of five-year-old children in the procces of felting wool. In the theoretical part, the autor has collected and analyzed the literature on promoting the development of fine motor skills of the fingers, which includes a physiological description, characteristics of the development of five-year-old children. Analyzed the topic of wool felting activities. In the empirical part, a practical study on promoting the development of the fine motor skills of five-year-old children’s finger using wool felting was carried out. Such metods as pedagogical observation, pedagogical trial activity are used. The volume of the qualification work is 43 pages, 24 pictures, 5 tables, 30 used literature sources. Keywords: five-year-old children, fine motor skills of fingers, wool, preschool
Fine motor development of five-year-old childre’s fingers promotion in activities with wool felting
Keywords: Izglītības zinātnes; piecgadīgi bērni; pirkstu sīkā motorika; vilna; pirmsskola