Latvijas uzņēmējdarbības vides attīstības prognozes. - Vojecka, Grieta (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbu izstrādāja LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Vadības zinības bakalaura studiju programmas 4. kursa studente Grieta Vojecka. Darba tēma – “Latvijas uzņēmējdarbības vides attīstības prognozes”. Darba mērķis ir izanalizēt, kādi uzņēmējdarbības vidi raksturojošie rādītāji ietekme uzņēmuma dibināšanas lēmumu, un izveidot prognozi par Latvijas uzņēmējdarbības vidi ietekmējošu rādītāju tendencēm. Darba uzdevumi ir izpētīt, kādi eksistē uzņēmējdarbības vidi ietekmējoši rādītāji, izanalizēt indeksus, izpētīt Latvijas uzņēmējdarbības vidi un veikt prognozi, kā mainīsies vide triju gadu laikā. Darbā veikta publikāciju analīze, indeksu analīze, kā arī veiktas prognozes. Ņemot vērā iegūtos rezultātus, tiek veikta to analīze un izdarīti secinājumi.

The work developed by the Latvian University of Business, Management and Economics, Faculty of Management Studies Bachelor Program 4th year student Grieta Vojecka. The theme - "Latvian Business Environment Development forecasts". The aim is to analyze what kind of business environment indicators characterizing the impact of the company's founding decision and create a forecast for the Latvian business environment affecting performance trends. Tasks of the work is to explore what kind of business environment affecting indicators exist, analyze indexes, explore the Latvian business environment and make a forecast of the evolution of the environment over three years. In the work were used publication analysis, index analysis, and made forecasts. According to the obtained results the conclusions were reached.
Latvian Business Environment Development forecasts.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbības vide; uzņēmējdarbības vides analīze; uzņēmējdarbības vides indeksi; Doing Business indekss; Doing Business indeksa sastāvdaļu prognoze