Filcēšanas apguve mājturībā un tehnoloģijās 8. klasē - Titova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2010)
Jeļenas Titovas diplomdarbs „Filcēšanas apguve mājturībā un tehnoloģijās 8. klasē” izstrādāts ar mērķi izveidot mācību tematisko plānojumu mājturības un tehnoloģijas stundām 8. klasē tēmai „Filcēšana” un aprobēts Zolitūdes ģimnāzijas 8. klasē 2009./2010.mācību gadā. Lai izveidotu stundu tematisko plānojumu, darba autore analizē atbilstošu pedagoģisko un psiholoģisko literatūru, normatīvos dokumentus un dažādus avotus par kompozīciju veidošanu un līniju ritmiem. Izveido mācību uzskates līdzekļus, apkopo skolēnu anketu rezultātus, ar kuru palīdzību tiek noskaidrots, kā izveidotais mācību saturs sekmē filcēšanas pamatu apguvi skolā. Diplomdarbs sastāv no: ievada, 4 nodaļām, 13 apakšnodaļām, nobeiguma, izmantotās literatūras saraksta, 9 pielikumiem.

ANNOTACION Jelena Titova. The theme of the Graduation paper is „Felting at home economics and tehnology classes in Grade 8”. Development purpose is to work out the thematic planning for domestic science and technology in the 8th form about „Felting”. Approbation of this planning took place at the gimnasium school of Zolitude in 2009/2010 school year. For better thematic planning, the work author analyses the literature of pedagogy and psychology, laws and regulations, forms teaching visual aids, as well as the result of questionnaire pupils have been gathered to find out the forming teaching content promotes the acquirement of felt craft principles. The Graduation paper is composed of preamble, for chapters, thirteen subdivisions, conclusion, literature sources and nine supplements.
Felting at home economics and tehnology classes in Grade 8
Keywords: Pedagoģija