Zīmola "DANONE" mārketinga komunikācijas analīze . - Liniņš, Matīss (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienu pasaulē gandrīz visos tirgus segmentos valda ļoti sīva konkurence, kā rezultātā uzņēmumi izmanto dažādus līdzekļu, lai nodotu ziņu par savu produktu un piedāvājumu līdz patērētājiem. Šī konkurence pāriet arī uz ziņojumu nodošanu un uzņēmumi sāk savā starpā cīnīties par to, kurš nodos patērētājiem pievilvcīgāku ziņojumu, tādējādi cerot, ka patērētājs izvēlešies tieši viņu produktu. Tomēr ļoti bieži tā nenotiek, jo uzņēmumu nav veikuši rūpīgu mērķauditorijas izpēti un iepazīnušies ar patiesajām patērētāju vēlmēm. Pat, ja uzņēmumi ir iepazinušies un izpētījuši patērētāju vēlmes, tas negarantē, ka patērētāji reaģēs uz uzņēmuma sūtīto ziņojumu, jo iespējams izvēlētais informācija kanāls patērētājam nebūs saistošs. Tāpēc, uzņēmumi izmanto mārketinga komunikāciju, lai varētu izpētīt un izvēlēties konkrētajiam patērētājam saistošāko informācijas nodošanas stilu un veidu. Bakalaura darba mēŗkis ir, pamatojoties uz teorētiskajiem apsektiem par mārketinga komunikāciju kā patērētāju izvēli ietekmējošu faktoru, kā arī balstoties uz patērētāju aptaujas rezultātiem, izpētīt uzņēmuma Danone veiktās mārketinga komunikācijas sniegt priekšlikumus to pilnveidošanai. Pētījuma periods ir no 2016. gada jūnija līdz 2017. gada aprīlim. Darba apjoms ir 94 lapas. Darbs satur 15 attēlus, 1 tabulu un 6 pielikumus. Izmantotās literatūras un avotu saraksts ietver 43 nosaukumus.

In today’s world almost in all market segments are very high competition, which is reason why companies use a variety of means to convey a message about product or offer to consumers. This competition also pass on a message transfer and companies are starting to fight among themselves as to who will transfer more attractive news, hoping that consumers will choose their particular product. However, very often it doesn’t happen, because companies didn’t carry out a thorough study of the target audience and are not familiar with the actual consumer preferences. Even if companies have looked at and studied the wishes of consumers, it does not guarantee that consumers will respond to messages because, there is possibility that selected information channel won’t be attractive to consumer. That’s why companies use marketing communications to be able to explore and choose for the specific consumer most attractive communication type and style. Bachelor's Thesis is based on the theoretical perspective of marketing communication as consumer choice factor, as well as based on the consumer survey results, to investigate the company Danone's marketing communication and to provide an onus on the improvement. The study period- from June of 2016 till April of 2017. Bachelor Thesis consists of 94 pages which include 15 pictures, 1 table and 6 appendixes. The list of literature references consists of 43 title.
Company "Danone" marketing communication analysis.
Keywords: Vadībzinātne; mārketinga komunikācija; advertisement; uzņēmums; sales promotion