Sociālo prasmju attīstīšana 3 – 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā - Mjasņikova, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autore : Inga Mjasņikova Darba temats : Sociālo prasmju attīstīšana 3 – 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā Darba zinātniskais vadītājs : Prof. Dr. Paed. Beatrise Garjāne Pētījuma mērkis: noteikt pedagoģiskos paņēmienus sociālo prasmju veicināšanai 3 - 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā Pētījuma uzdevumi: 1.Analizēt sociālās prasmes un to veidošanos pirmsskolā pedagoģijas un psiholoģijas atziņās. 2.Noteikt sociālo prasmju līmeni 3 - 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā 3.Apkopot izpētītos pedagoģiskos paņēmienus sociālo prasmju veicināšanai 3 – 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā Pētījuma metodes: •teorētiskā metode - literatūras analīze, • empīriskās metodes – novērošana, anketēšana, aptaujas, izmēģinājuma darbība •datu statistiskās apstrādes metodes - datu apstrāde ar Microsoft Excel programmu Pētījuma periods: no 2017. gada septembra līdz 2018. gada aprīlim. Teorētiskajā daļā tiek analizēti dažādu autoru darbi par sociālo prasmju veicināšanu 3 - 4 gadīgiem bērniem pirmsskolā: E. Eriksona, D. Lieģenieces, D. Dzintares, I. Stangaines, R. Fišera, M. Montesori u.c. Empīriskajā daļā tika pētīta sociālo prasmju veidošanās 3 – 4 gadīgiem bērniem, pieņemot, ka sociālo prasmju veidošanās un attīstīšana noris veiksmīgi, ja ir organizētas rotaļnodarbības, kurās izmanto rotaļas, ja vide ir radoša un atbilstoša bērnu praktiskajai darbībai. Diplomdarba apjoms ir 77 lapas, kas sastāv no titullapas, anotācijas latviešu un angļu valodā, satura rādītāja, ievada, pētījuma apraksta 2 nodaļās (teorētiskajā daļā 1 tabula, empīriskā pētījuma aprakstā 4 tabulas un 4 tabulas pielikumā), 8 attēliem, priekšlikumiem, secinājumiem un literatūras saraksta ar 35 vienībām, kā arī 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi: sociālās prasmes, rotaļa, 3 – 4 gadīgi bērni.

Author: Inga Mjasnikova The title of the research: Development of social abilities for 3 to 4 year old children in the preschool Research supervisor: Prof. Dr. Paed. Beatrise Garjāne Study goal: to identify pedagogical techniques for promoting social skills for 3 to 4 year old children in preschool Research tasks: 1. To analyze social skills and their formation in pre-school pedagogy and psychology books. 2. Determine the level of social skills for 3 to 4 year old children in the pre - school 3. To collect the explored pedagogical pillars for promoting social skills for children aged 3 to 4 in preschool Research methodology: • theoretical method - Literature analysis; • empirical methods - observation, questionnaires, surveys, trial activities, • statistical statistical processing methods - data processing with the Microsoft Excel program Research time: on 2017. of september to 2018. April. The theoretical part: the works of different authors are analyzed, for the promotion of social skills for 3 to 4 year old children in preschool. Such as: E. Ericksons, D. Lieģeniece, D. Dzintare, I. Stangaines, R. Fišera, M. Montesori, and others. the authors lessons about social skills. In the practical part: the study of the development of social skills in children 3 to 4 years old and the basic knowledge of the research that the formation and development of social skills is successful if there are organized play sessions, the use of plays is used when the environment is creative for the children's practical activity. The researc volume is 77 pages, consisting of the title page, annotations in Latvian and English, content index, introduction, the theoretical description, 2 chapters, the theoretical part 1 table, 8 tables of the empirical study description, 8 pictures, proposals, conclusions and list of literature with 35 units. Keywords: social skills, play, children 3 - 4 years old.
Development of social abilities for 3 to 4 year old children in the preschool
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; sociālās prasmes; rotaļa; 3 – 4 gadīgi bērni; social skills; play