Izlīgums kā viens no krimināltiesisko attiecību noregulēšanas modeļiem - Danmarka, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2017)
Tā kā krimināltiesības ir publisko tiesību nozare, tad, atšķirībā no civiltiesībās tik plaši piemērojamā izlīguma, kriminālprocesa ietvaros noslēgtais izlīgums ir attiecināms ne tikai uz divām privāto tiesību personām, bet arī visu sabiedrību kopumā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt izlīgumu kā vienu no krimināltiesisko attiecību noregulēšanas modeļiem, caur piemērošanas praksi izprast tā būtību, piemērošanas robežas un rast iespējamus risinājumus aktuālajiem problēmjautājumiem.

Due to criminal law being a branch of public law, unlike to the civil law so widely applicable settlement, the settlement concluded within the framework of criminal proceedings relates to not only two private individuals, but also to society as a whole. The aim of this bachelor thesis is to explore settlement as one of the criminal relations settlement patterns, through the practice of application to comprehend its nature, the boundaries of application and find possible solutions to the current issues.
Settlement as one of Criminal proceedings regulation model
Keywords: Juridiskā zinātne; izlīgums; kriminālprocess; izlīguma dalībnieki; tiesu prakse izlīguma piemērošanā