Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu savstarpējo attiecību pilnveidei 5. - 7. klasēs vispārizglītojošā skolā x - Ivanova, Renāte (Latvijas Universitāte, 2020)
Renātes Ivanovas diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu savstarpējo attiecību pilnveidei 5. - 7. klasēs vispārizglītojošā skolā X” Dimplomdarba mērķis ir izpētīt sociālpedagoģiskās darbības iespējas skolēnu savstarpējo attiecību pilnveidei vispārizglītojošā skolā X. Teorētiskajā daļā aprakstīta skolēnu savstarpējo attiecību veidošanās būtība vispārizglītojošā skolā, vecumposma īpatnības, skolēnu savstarpējo attiecību problēmas un to ietekme uz mācību procesu un sociālpedagoģiskā darbība skolēnu savstarpējo attiecību pilnveidošanā. Praktiskajā daļā raksturots pētījums par 5. - 7. klases skolēnu savstarpējām attiecībām klasē. Tika izveidota sociālpedagoģiskā darbības programma “Skolēnu savstarpējo attiecību prasmju pilnveidošanā.” un veikta programmas aprobācija un tās rezultātu analīze.

The Diploma Paper of Renate Ivanova “Social – pedagogical activity for improving the relationship between students 5. – 7. classes in a General education school X”. The aim of the Diploma paper is described Social – pedagogical activity for improving the relationship between students in a General education school X. In the theoretical part is described the essence of student’s relationship in General education school, peculiarities of the age stage, problems in student relationships and their impact on the learning process and social – pedagogical activity for improving the relationship between students. The practical part a study was carried out at 5. – 7. classes student’s relationship in class. The social – pedagogical activity program “Improving the relationship between students” and there is carried out the approbation of the program and analysis of its results.
Social-pedagogical Activity for Improving the Relationship between Students 5 - 7 Classes in a General Education School X
Keywords: Pedagoģija; attiecības; pusaudzis; konflikti; sociālpedagoģiskā darbība