OS konteineru pielietojamība mūsdienu infrastruktūras mākoņos - Rieksta, Liene (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā ir veikts pētījums par Linux konteineru, īpašu uzsvaru liekot uz Docker, pielietojamību kā virtualizācijas platformu infrastruktūras servisu mākonī. Darbs izstrādāts ar mērķi izprast uz Linux konteineriem balstītu mākoņu realizācijas tehnoloģijas un to attīstības tendences un izmantot iegūtās zināšanas reāla datu centra infrastruktūras un servisu pakalpojumu nodrošināšanai. Pētījuma gaitā tika uzstādīts Docker virtualizācijas dzinis uz OpenStack platformas, kā arī tika uzstādīti un izpētīti vairāki citi projekti, kuri ir cieši saistīti ar Docker konteineru pārvaldības rīku un ir potenciāli izmantojami kā mākoņskaitļošanas platformu komponentes.

This document consists of a research about Linux container – especially Docker, usability as a virtualization platform in an infrastructure cloud. The main purpose of the research is to understand technologies that underlay Linux container powered clouds and overall cloud computing technology evolution trends and use the gained knowledge to provide an infrastructure service in an existing data center. During the research, Docker virtualization driver was installed on an OpenStack platform. Also several other products, that are tightly connected with Docker container management tool and are usable as cloud computing platform components, were installed and tested.
Usage of OS containers in modern infrastructure clouds
Keywords: Datorzinātne; Virtualizācija; Konteiners; Mākoņskaitļošana; Docker