Personāla vadības funkciju pilnveidošanas iespējas AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor". - Muzikante, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2020)
Izvēlētais bakalaura darba temats ir „Personāla vadības funkciju pilnveidošanas iespējas A/S Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor”. Temata aktualitāte pamatojama ar to, ka jebkurš uzņēmums ir nozīmīga pasaules ekonomikas daļa gan tirdzniecības, gan nodarbinātības ziņā. Uzņēmējdarbības organizācijas sniegums daļēji ir atkarīgs no tās darbinieku iespējām. Darbinieks ir vissvarīgākais posms uzņēmuma attīstības procesā. Darba ietvaros tiek izvirzītas personāla vadības problēmas, ko ir izraisījuši dažādi faktori, piemēram, nepietiekama darbinieku motivācija un darbinieku novērtējuma trūkums. Daudzos uzņēmumos personāla speciālisti efektīvi nepārvalda darbiniekus un tas ir vērtējams negatīvi, kā rezultātā vērojama darbinieku mainība, netiek izpildīti izvirzītie uzņēmuma mērķi, darbinieki ir nemotivēti un neapmierināti ar veicamajiem pienākumiem. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskajām nostādnēm un uz personāla vadības funkciju izpēti A/S “Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor”, noskaidrot to pilnveides iespējas. Empīriskā pētījuma rezultāti norāda, ka 43% respondentu uzskata, ka uzņēmumā pastāvošā personāla plānošanas sistēma ir efektīva, tāpat 69% aptaujāto respondentu norāda, ka darbinieku amata apraksts ir skaidrs un saprotams, tas tiek izsniegts pie darba līguma parakstīšanas. 85% respondentu tika apmācīti darba vietā uzņēmumā A/S “Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor”, mācīšanās darbībā, bet mācības ārpus uzņēmuma notiek ļoti reti. Atslēgvārdi – personāla vadība, personāls, cilvēkresursi, darbinieki, personāla funkcijas.

The topic of the bachelor's thesis is „Personnel Management Functions Improvement in JSC “Manager of public assets Possessor””. The topicality is justified by the fact that any company is an important part of the world economy in terms of both trade and employment. The performance of a business organization depends in part on the capabilities of its employees. The employee is the most important element in the company's development process. Within the framework of the work, personnel management problems are raised, which are caused by various factors, such as insufficient employee motivation and lack of employee evaluation. In many companies, personnel specialists do not effectively manage employees and this can be assessed negatively, as a result of which there is a turnover of employees, the set goals of the company are not met, employees are unmotivated and dissatisfied with the duties to be performed. The aim of the bachelor's thesis is to find out the possibilities of their improvement on the basis of theoretical principles and the research of personnel management functions of JSC “Public Asset Manager Possessor”. The results of an empirical study indicate, that 43% of respondents believe that the existing personnel planning system in the company is effective, also 69% of surveyed respondents indicate that the job description of employees is clear and understandable, it is issued when signing the employment contract. 85% of respondents were trained in the workplace at JSC “Public Asset Manager Possessor” in learning activities, but training outside the company is very rare. Keywords - personnel management, personnel, human resources, employees, personnel functions.
Personnel Management Functions Improvement in JSC “Manager of public assets Possessor”.
Keywords: Vadībzinātne; personāla vadība; personāls; cilvēkresursi; darbinieki; personāla funkcijas