Salmu granulu ražošanas uzņēmuma izveide Siguldas novadā - Gailums, Lauris (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbā “Salmu granulu ražošanas uzņēmuma izveide Siguldas novadā” tiek izstrādāts projekts uzņēmējdarbības uzsākšanai ar mērķi veicināt biomasas nozares attīstību Latvijā. Maģistra darbā tiek veikta kurināmās biomasas attīstības analīze un piedāvāts risinājums salmu granulu ražošanas uzsākšanas iespējai, kā alternatīvu malkai, lai samazinātu mežu izciršanu un koksnes patēriņu apkures vajadzībām. Problēmas risināšanai tiek veikts pētījums par biomasas attīstības tendencēm, un veikta privātmāju īpašnieku aptauja par kurināmā izvēles paradumiem. Darbs sastāv no 81 lappusēm, 22 attēliem, 10 tabulām un 21 pielikumiem. Atslēgas vārdi: projekta vadīšana, biomasa, salmu granulas.

In master’s thesis “Establishment of a straw granules manufactury in Sigulda’s county” there is developed a project for starting a small business with an aim to promote development of the biomass industry in Latvia. In this thesis there is analysis of the development of biomass fuel and offered a solution with a possibility of straw granule manufacturing, as an alternative to firewood, to reduce forest cutting and the consumption of wood for heating. For solving this problem a research is done about the tendences of biomass development, and also done a survey of private homes’ owners about their fuel choises and habits. This thesis consists of 81 pages, 22 pictures, 10 tables and 21 attachments. Key words: project management, biomass, straw granules.
Establishment of a straw granules manufactury in Sigulda's county
Keywords: Vadībzinātne; projekta vadīšana; biomasa; salmu granulas; projekts