Valodu klašu apraksti ar loģikas līdzekļiem - Kalvāns, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā ir sniegts pārskats par galīgiem kvantu automātiem un to saistībai ar dažādiem matemātiskās loģikas veidiem. Darbā pastiprināta uzmanība tiek veltīta measure-many galīgiem kvantu automātiem. Tāpat arī tiek veikti secinājumi un minētas iespējamās tendences, uz ko varētu tiekties nākotnē. Tiek arī aplūkota klasisko galīgo automātu un otrās kārtas loģikas saistības teorijas pētījumu rezultāti praktiskajā dzīvē, un to pielietojumi izstrādājot dažādus datoru programmatūras un aparatūras modeļus.

Bachelors work contains an overview of quantum finite automata and their connection to several types of mathematical logic. We focus on measure-many quantum finite automata. Conclusions are made and future tendencies are noted. Also the results of scientific work focusing on the connections between classical finite automata and second order logic and their practical uses in creating different software and hardware models is examined.
Descriptions of classes of languages by means of logics
Keywords: Datorzinātne