Sulfonēšanas pakāpes noteikšana sulfurētiem poli(ēter ēter ketoniem) - Sproģe, Dace (Latvijas Universitāte, 2017)
Sulfonēšanas pakāpes noteikšana sulfurētiem poli(ēter ēter ketoniem). Sproģe D., zinātniskais vadītājs Asoc. prof. Dr. Ķīm. Guntars Vaivars. Kursa darbs, 40 lappuses, 19 attēli, 12 tabulas, 28 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tiek pētīta PĒĒK sulfurēšanas reakcijas kinētika istabas un 35°C grādu temperatūrā. Paņemtajiem paraugiem, tika aprēķinātas sulfonēšanas pakāpes izmantojot rezultātus, kuri tika iegūti ar titrimetrijas metodi, ar viļņu dispersijas rentgenfluorescences spektrometru un TGA-DTA. Mērot ar WD-XRF metodi tika veikta standartpiedevu metode un mainīti analizējamā parauga diametrs.

Determinig sulfonation degree of sulfonated poly (ether ether ketones). The author Sproge Dace, supervisor Dr. Chem. Vaivars G. Course thesis, 40 pages, 19 figures, 12 tables, 28 literature references, 3 appendixes. In Latvian. The kinetics of PEEK sulfonation reaction at a room and 35°C temperature has been studied. The sulfonation degree obtained from titrimetry, WD- X-ray fluoroscence data and from TGA-DTA methode. Measured by WD-XRF method was carried out in the method of standard and modified test specimen diameter.
Determinig sulfonation degree of sulfonated poly (ether ether ketones)
Keywords: Ķīmija; POLI(ĒTER ĒTERA KETONS); SULFONĒTS POLI(ĒTER ĒTERA KETONS); SULFONĒŠANAS PAKĀPE; WD-XRF