Indān-1,3-diona atvasinājumu sintēze - Bērziņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2022)
Darbā veikta 5,6-diaizvietotu-3-(diciānometilidēn)indān-1-onu sintēze to izmantošanai fotoelementos. Literatūras apskatā aplūkota informācija par fotoelementiem un iespējamu sintēzes ceļu mērķsavienojumu iegūšanai, tai skaitā superbāzu izmantošanu buta-1,3-diēna dianjona iegūšanā.

Synthesis of 5,6-disubstituted-3-(dicyanomethylidene)indan-1-ones has been studied for use in photovoltaic cells. Literature review explores information about photovoltaic cells and possible indanedione derivative synthesis routes, including use of superbases in buta-1,3-diene dianion synthesis.
Synthesis of indane-1,3-dione derivatives
Keywords: Ķīmija; buta-1,3-diēna dianjons; organiskie pusvadītāji; indāndions; superbāze