Grafiska integrēšana un diferencēšana. Neperiodiskas līknes nolīdzinājuma atrašana - Cizarevičs, Jēkabs (Latvijas Universitātes studentu padomes grāmatnīca, 1931)
Saturs: Funkcionāls sakars, tā attēlošana 3 Empirisks un racionāls nolīdzinājums 3 Pieskares konstrukcijas 6 Grafiska integrēšana 7 Grafiska diferencēšana 9 Līkņu veidi un nolīdzinājumi 10 Līkņu nolīdzinājumi pārveidotā koordinātu sistēmā 11 Deformācija 13 Līkņu pazīmes 13 Atsevišķi nolīdzinājumu veidi 17 Nolīdzinājuma atrašana, ja dots līknes zars 20 Piemēri 21 Nolīdzinājuma atrašana, kad doti līknes visi zari un īpaši punkti 25
Neperiodiskas līknes nolīdzinājuma atrašana
Keywords: Research Subject Categories::MATHEMATICS::Algebra, geometry and mathematical analysis::Mathematical analysis; Skaitliskā integrēšana; Skaitliskā diferencēšana; Grafiskā diferencēšana; Skaitliskā analīze; Numerical integration; Numerical differentiation; Līknes; Grafiskā statika