Vīrieša kā vīra un tēva loma žurnāla "Klubs" 2014., 2015. un 2016. gada izdevumos - Kudlane, Agnese (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Vīrieša kā vīra un tēva loma žurnāla “Klubs” 2014., 2015. un 2016. gada izdevumos”. Pētījuma problēma: ja vīrieša kā vīra un tēva loma žurnālā “Klubs” nav pietiekami atspoguļota vai atspoguļota negatīvi, lasītāji var neizjust vajadzību pēc šādas lomas un uzskatīt to par nesvarīgu. Darba mērķis bija noskaidrot kādu vīrieša kā vīra un tēva lomu konstruē žurnāls “Klubs” aplūkotā perioda izdevumos, un ko par šo lomu nepieciešamību žurnālā domā “Klubs” galvenais redaktors un žurnāla lasītāji. Teorētiskajā daļā tika aplūkota ģimene, dzimums un dzimte un maskulinitāte, bet metodoloģiskajā daļā tika aplūkota kontentanalīze, naratīva analīze un intervija. Pētnieciskajā daļā tika apkopoti un izklāstīti iegūtie rezultāti un izdarīti secinājumi. Ar pētījuma palīdzību noskaidrots, ka vīrieša kā vīra un tēva loma žurnāla “Klubs” 2014., 2015. un 2016. gada izdevumos atspoguļota bieži, norādīta kā pozitīva un vēlama loma, veicinot lomas pildīšanu. Atslēgas vārdi: žurnāls “Klubs”, loma, vīrs, tēvs, dzimums, dzimte, maskulinitāte

The theme of this bachelor paper is “Men's role as husband and father in magazine “Klubs” editions of 2014, 2015 and 2016”. The research problem: if men’s role as husband and father has not been reflected sufficiently or reflected negatively, readers may not feel the need for this role and consider it unnecessary. The main aim of this research is to determine how men’s role as husband and father is constructed in magazine “Klubs” editions of 2014, 2015 and 2016, and what about the need of this role is thought by the chief editor and magazine’s readers. The theoretical part looks at family, sex and gender and masculinity, but methodology describes content analyses, narrative analyses and interview. The research part collects and summarizes the results, that later are made into conclusions. Research showed that the men’s role as husband and father's in magazine “Klubs” editions of 2014, 2015 and 2016 was presented often and identified as positive and desirable role, fostering the role’s fulfillment. Key words: magazine “Klubs”, role, husband, father, sex, gender, masculinity
Men's role as husband and father in magazine "Klubs" editions of 2014, 2015 and 2016
Keywords: Komunikācijas zinātne; žurnāls “Klubs”; loma; vīrs; tēvs; dzimte