Sociālā un kultūras kapitāla perspektīvas. Kordziedāšana jauniešu vidū Latvijā. Koru „Sola” un „Skan” piemērs - Kovaļova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba nosaukums ir „Sociālā un kultūras kapitāla perspektīvas. Kordziedāšana jauniešu vidū. Koru „Sola” un „Skan” piemērs”. Darba mērķi ir analizēt jauniešu koru dalībnieku sociālo un kultūras kapitālu: izpētīt piesaistes iemeslus korim, analizēt viedokli par dažādu vērtību svarīgumu, salīdzināt saliedējošā un vienojošā kapitāla lomu abu koru darbībā, izpētīt kultūras kapitāla ietekmi un nozīmi korī „Skan”. Pētījuma teorētisko daļu veido sociālā un kultūras kapitāla pamatnostādņu analīze. Darbā ir izmantotas kvantitatīvās metodes: sekundārā datu analīze un anketēšana. Analīzes rezultātā ir apstiprinājusies hipotēze „saliedējošais sociālais kapitāls jauniešu koru darbībā ir nozīmīgāks nekā vienojošais sociālais kapitāls”, bet hipotēze „sociālais kapitāls un kultūras kapitāls mijiedarbojas abpusēji” pierādīta daļēji.

The title of the diploma paper is „Social and culture capital perspective. Choir singing among young people in Latvia. The example of the choirs “Sola” and “Skan”. The aim of the diploma paper is to analyse the social and cultural capital of the choir participants: to find out the causes of involvement in the choir, to figure out the role of bonding and bridging social capital, as well as to explore the impact of the cultural capital on the choir Skan participants. The theoretical part contains the analysis of the social and cultural capital principles. There are quantitative methods used: secondary data analysis and questionnaires. In the process of the research this thesis has been proved: bonding social capital is more important than bridging social capital within the youth choir. The second thesis has been proved partly: social and cultural capital interact mutually.
Social and culture capital perspective. Choir singing among young people in Latvia. The example of the choirs „Sola” and „Skan”
Keywords: Socioloģija