Nemirstības tēma Daoisma literatūrā - Opekuna, Olga (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs „Nemirstības tēma daoisma literatūrā” ir veltīts vairāku daoisma tekstu izpētei, ar mērķi noskaidrot ķīniešu alķīmijas metodes un ilgmūžības un nemirstības sasniegšanas veidus. Šī darba pamatmērķis ir izpētīt kādos darbos ir rakstīts par nemirstību un tās sasniegšanu, gūt priekšstatu par nemirstības sasniegšanas veidiem. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi pamat uzdevumi: 1) izpētīt kādi teksti aprakstīja alķīmijas metodes, 2) apskatīt un sniegt piemērus par nemirstības sasniegšanas veidiem ar alķīmisko aktivitāšu pielietošanu. Lai pilnīgāk izprastu attieksmi pret nemirstību tika izvirzīti papildus uzdevumi: 1) izpētīt kāda ir ķīniešu attieksme pret nāvi kopumā, 2) kādi priekšstati pastāvēja par pēcnāves eksistenci.

Bachelors’ paper „Subject of immortality in Daoist literature” is dedicated to review several Daoist written works, with a purpose to obtain understanding about methods of Chinese alchemy and longevity and immortality gaining techniques. The underlying objective of this paper is to review which written works include information on immortality and gaining of it, and to achieve a notion on techniques of gaining immortality. To achieve an objective author set forth basic tasks: 1) review which written works include information on methods of alchemy, 2) inspect and give examples on gaining immortality with use of alchemic techniques. In order to gain more profound understanding on immortality author set forth auxiliary tasks: 1) examine what is the attitude of Chinese towards death, 2) what were the ideas on posthomous existance.
Subject of Immortality in Doaist Literature
Keywords: Āzijas studijas