Application, Scope and Limits of Compliance Management Systems - Gammisch, Malcolm Neil (Latvijas Universitāte, 2016)
Promocijas darbs novērtē Darbības atbilstības pārvaldības sistēmas kā vienu no pielietotajām risku vadības sistēmu formām un kā daļu no tām. Tas sniedz ietvaru pretkorupcijas mēru pielietošanai, lai īstenotu ētiski labāku rīcību komercdarbībā. Darbības, kuras var paredzēt Darbības atbilstības pārvaldības sistēmās un kuras tiek pielietotas, tika grupētas, tika modulēti scenāriji un darbības tika empīriski pārbaudītas. Empīriskais pētījums pārbauda hipotēzes, kas attiecas uz Darbības atbilstības pārvaldības sistēmu piemērotību. Promocijas darbā tiek novērtētas un izvērtētas darbības, ko organizācija īsteno, lai vairotu ētiskas rīcības komercdarbībā piedāvājumu. Piedāvātās darbības var formulēt modelī, lai, vai nu uzlabotu rīcību, vai tad, kad veikta izvēle, piedāvātu uz risku orientētu piemērotu Darbības atbilstības pārvaldības sistēmu. Pētījuma metodes ietver ekspertu intervijas, sekundāro datu analīzi un laboratorijas eksperimentu starptautiskā kontekstā. Zinātniskā analīze veikta no 2011. līdz 2014. gadam. Tā ietver 7 publikācijas un 6 prezentācijas starptautiskās konferencēs Albānijā, Austrijā, Čehijas Republikā, Vācijā, Latvijā un Spānijā. Atslēgvārdi: Darbības atbilstības pārvaldības sistēmas, pievienotā vērtība, pretkorupcija, vērtības, ētika

The doctoral thesis evaluates Compliance Management Systems as one form of applied risk management systems and as part of them. It provides a framework for the application of anticorruptive measures in order to reach a ethically better business conduct. Activities which can be foreseen in Compliance Management Systems and are applied were grouped, modulated in scenarios and empirically tested. The empirical research tests hypotheses relating to the pertinence of Compliance Management Systems. Activities to enhance the proposition an organization is making in regard to ethical business conduct are examined and appraised. The proposed activities can be formulated in a model to either improve performance or after selection propose a risk-oriented fitting Compliance Management System. Methods for the research include expert interviews, secondary data analysis and a laboratory experiment in international context. The scientific analysis has been executed between 2011 and 2014. It includes 7 publications and 6 presentations in international conferences in the countries of Albania, Austria, the Czech Republic, Germany, Latvia and Spain. Keywords: Compliance Management Systems, added value, anti-corruption, values, ethic
Darbības atbilstības pārvaldības sistēmu pielietojums, apjoms un ierobežojumi
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Management; Vadībzinātne; Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība; Compliance Management Systems; Added value; Anti-corruption