Darba aizsardzības sistēmas kvalitātes pilnveidosana, cilvēku un tehnoloģisko kļūdu mazināšanai, buvniecības nozarē strādājošajiem. - Goldšteins, Jānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba aizsardzības sistēmas kvalitātes pilnveidošana, cilvēku un tehnoloģisko kļūdu mazināšanai būvniecības nozarē strādājošajiem”. Darba autors: Jānis Goldšteins. Darba zinātniskais vadītājs: docents Dr. sc. admin., Eur. Erg. Henrijs Kaļķis. Darbs izklāstīts uz 117 lpp., ietver 57 attēlus, 13 tabulas. 5 pielikumus un 45 informatīvos avotus. Maģistra darbs sastāv no 4 daļām. Darba literatūras pētniecības daļā analizēta darba aizsardzības sistēma Latvijā, analizētas būvniecībā visbiežāk sastopamās traumas un nelaimes gadījumi, analizēti riska faktori būvniecībā. Veikta integrētā organizācijas kvalitātes pārvaldības modeļa analīze. 3. nodaļā apspriesti arodveselības un darba drošības sistēmas, darba vides risku noteikšanas rezultāti uzņēmumā. Veikta uzņēmuma darbinieku aptauja, analizēti aptaujas rezultāti. Šajā nodaļā veikta arī ergonomisko risku novērtēšana un veikta procesu, iekārtu un cilvēka faktora ietekmes novērtēšana. 4. nodaļā ir sniegtas autora rekomendācijas darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanai SIA “Newcom Construction”, izstrādāts darba aizsardzības pasākumu plāns, identificēti darba vietu saraksts, kurās iespējami darbinieku veselībai kaitīgie riska faktori. Izstrādāti secinājumi un praktiskās rekomendācijas saistībā ar pētījuma tēmu.

"The quality improvement of occupational health and safety system, in reducing of human and technological in construction industry." The author, Jānis Goldšteins. The scientific leader: Ph.D., Assistant Professor, Eur.Erg., Henrijs Kaļķis. The Master’s Thesis contains 117 pages., Includes 57 figures, 13 tables. 5 annexes and 45 information sources. Master's thesis consists of 4 parts. The research of literature analysis the occupational health and safety system in Latvia, analysis the most common injuries and accidents in construction sector, and analysis the risk factors in construction sector. Also the author has analysed the Integrated quality management organization model. Chapter 3 discusses occupational health and safety system and results of working environment risk assessment of the company. Author has analysed the company's employee survey, analysed the results of survey. This chapter also conducts ergonomic risk assessment and discusses proposed suggestions for improvements of the occupational health and safety system, and for equipment and human factor impact reduction. Chapter 4 provides the author's recommendations for improvement of occupational health and safety system in "Newcom Construction" Ltd., developed occupational health and safety action plan identified risk factors at work place, which are potentially harmful to workers' health. The author draws conclusions and proposes recommendations according to the research topic.
Occupational health and safety system quality improvement due to reduction of human and tehnological errors for employees at the construction sector.
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; slodze; riski; kvalitāte; darba aizsardzības sistēma; kļūdu mazināšana