Uzņēmuma "PREZI" tīmekļa vietnes pieejamības analīze - Treikulis, Tims (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā tiek pētīta uzņēmuma Prezi tīmekļa vietnes pieejamība. Tiek apskatīts tīmekļa satura pieejamības jēdziens un pieejamības nepieciešamība, kā arī juridiskās un tehniskās prasības pieejamības nodrošināšanai. Darbā izvērtēts Prezi produktu piedāvājums un lietotāju pieprasīto pieejamības atbalsta pasākumu kopums. Ar pieejamības palīgtehnoloģiju simulatoru palīdzību veikta Prezi tīmekļa vietnes testēšana, lai noteiktu tās atbilstību WCAG kritērijiem. Darbā tiek pamatota vietnes pieejamības pilnveidošanas nepieciešamība un sniegti praktiski risinājumi tās uzlabošanā.

The Bachelor thesis examines Prezi website accessibility. It covers the concept of web content accessibility and the need for it, as well as the legal and technical requirements for achieving web accessibility. The thesis evaluates Prezi's product offering and the set of accessibility support measures requested by users. To determine Prezi's compliance with the WCAG criteria company website was tested with assistive technology simulators. In the work, the author explains the necessity of improving the accessibility of the website and provides recommendations for improving it.
PREZI Website Accessibility
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; tīmekļa pieejamība; Prezi; pieejamības testēšana; WCAG; ARIA