Sociālā darbinieka problemātika darbā ar personām ar psihiskām saslimšanām - Juško, Anna (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba temats ir” Sociāla darbinieka problemātika darbā ar personām ar psihiskām saslimšanām”. Šajā darbā autores iepazīstina ar sociāla darba specifiku un sociālā darbinieka problemātiku darbā ar personām ar psihiskām saslimšanām. Autores izvēlējas šo tematu, lai saprastu kādas problēmas var rasties, strādājot ar tādu specifisku mērķa grupu, kā arī ir būtiski izpētīt sociālā darbinieka darbību un problēmas darbā ar personām ar psihiskām saslimšanām. Pētot šo darbu autori gribētu saprast, kāda veida tiek saņemta informācija par psihiski slimām personām, ka arī pētīt un analizēt sociālos pakalpojumus psihiski slimam personām Latvijā. Darba mērķis ir pētīt sociālā darbinieka problemātiku darbā ar personām ar psihiskām saslimšanām. Darbā viena no izmantotām pētniecības metodēm ir –zinātniskas literatūras analīze, kur tiek analizētas personu ar psihiskām saslimšanām problēmas, sociālā darba ar personām ar psihiskām saslimšanām raksturojums un problēmas, ētiskie aspekti sociālajā darbā ar šo mērķa grupu, kā arī sociālo pakalpojumu sistēma personām ar psihiskām saslimšanām ārzemes. Empīriska pētījuma veikšanai diplomdarba autores pielieto tādas metodes kā anketēšana, strukturēta intervija un dokumentu analīzi, lai noskaidrotu, kādi ir sociālie pakalpojumi personām ar psihiskām saslimšanām Latvijā, tas priekšrocības un trūkumi. Atslēgas vārdi: sociālais darbs, sociālie pakalpojumi, sociālā darbinieka problemātika, personas ar psihiskām saslimšanām.

The subject of diploma paper is” Social worker’s issues at work with mentally ill people”. At this work authors represent specific character of social work and social worker’s issues at work with mentally ill people. Authors chose this topic to understand what kind of issues can be ensue , working with a such specific group , as well as is essentially to research a social worker’s function and issues working with mentally ill people. Researching this work, authors would like to understand how is gotten the information about mentally ill people, as well as to investigate and to analyze social services for a mentally ill people in Latvia. The goal of this work is to analyze the social worker’s issues at work with mentally ill people. One of the paper’s methods is ology literatures analyze, where is analyzed mentally ill person’s issues, social work’s specific character and issues working with mentally ill people, social work’s ethic aspects working with this group, as well as social services system for mentally ill people abroad. For empirical research authors uses such methods as questionnaires, structured interviews and analysis of documents, to see what kind of social services is in Latvia, that advantages and lacks. Keywords: social work, social services, social worker’s issues, mentally ill people
Social worker's issues at work with mentally ill people
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija