Redzes skrīningā pielietotā stereoredzes testa novērtēšana - Semjonova, Anna Marija (Latvijas Universitāte, 2023)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 25 lapaspusēm. Tas satur 14 attēlus un 16 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis novērtēt izstrādāto stereoredzes testu pielietojamību redzes skrīningā stereoredzes kvalitātes novērtēšanai. Pētījumā tika izvērtēta stereoredze. Piedalījās 74 dalībnieki, kuriem bija jāveic 2 klīniskie stereotesti un 2 modificēti datorizēti stereotesti. Tika noskaidrots, ka labāki stereoasuma rezultāti tika noteikti ar datorizēto testu salīdzinājumā ar klīniskiem stereotestiem. Atslēgvārdi: stereotests, stereoredze, stereoasums, redzes skrīnings, anaglifa tests, datorizēts tests

The thesis is written in Latvian on 25 pages. It contains 14 figures and 16 references to literature sources. The aim of the thesis is to evaluate the applicability of the developed stereopsis tests in vision screening for the assessment of stereopsis quality. The study evaluated stereo vision. Participants included 74 subjects who had to perform 2 clinical stereotests and 2 modified computerized stereotests. It was found that better stereo acuity results were determined by computer-based test compared to clinical stereo-tests. Keywords: stereotest, stereopsis, stereo acuity, vision screening, anaglyph test, computerised test
The Evaluation of Stereovision Test for Vision Screening
Keywords: Fizika; stereotests; stereoredze; stereoasums; datorizēts tests; redzes skrīnings