Impulsivitāte alkohola un narkotisko vielu atkarīgiem jauniešiem. - Caune, Aija (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētījuma mērķis bija izpētīt personības iezīmes, kas saistītas ar impulsīvu uzvedību un noskaidrot vai šīs īpašības atšķiras alkohola un narkotiku atkarīgajiem.Pētījumā piedalījās 20 narkotisko vielu atkarīgi jaunieši, 24 alkohola atkarīgi jaunieši un 25 jauniešiem, kuriem nav atkarības.Pēc iegūtajiem datiem var secināt, ka statistiski nozīmīgas atšķirības pastāv visās četrās impulsivitātes skalās līdz ar to arī izvirzītais pētījuma jautājums apstiprinās un norāda uz to, ka pastāv statistiski nozīmīgas atšķirības personības iezīmēs, kas saistītas ar impulsivitāti starp alkohola un narkotisko vielu atkarīgiem jauniešiem.

A goal of the research was to examine characteristic marks of the personality related to impulsive behavior and to clarify whether these marks differ for those addicted to alcohol and drug. In the research there were participating 20 narcotic substances addicted youths, 24 alcohol addicted youths and 25 youths without any addiction.According to data acquired, on may conclude that statistically significant diferences exist in all four scales of impulsiveness, therefore the issue of the research moved out also proves true and indicates to the fact that there exist statistically significant diferences in the personality’s characteristic marks related to impulsiveness among alcohol and drug addicted youths.
Impulsive behavior from those who have alcohol or substance addiction.
Keywords: Psiholoģija