Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanas iespējas Baltinavas novada Baltinavas vidusskolā - Ozoliņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba mērķis: pētīt un novērtēt Baltinavas vidusskolas darbu, darba aizsardzības sistēmas veidošanā. Uzdevumi mērķa sasniegšanai: 1.Pētīt un analizēt literatūru, informācijas avotus un normatīvos aktus par darba aizsardzības sistēmu; 2.Analizēt Baltinavas vidusskolas darbu, darba aizsardzības sistēmas izveidē; 3.Izstrādāt priekšlikumus darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanai Baltinavas vidusskolā. Kvalifikācijas darbs sastāv no 4 daļām. Kvalifikācijas darba pirmajā daļā ir aprakstīta darba aizsardzības sistēmas būtība un tās teorētiskie aspekti, iekļaut tajā darba aizsardzības organizatoriskās struktūras izveidošanu un darba vides iekšējās uzraudzības, darba vides risku novērtēšanu. Kvalifikācijas darba otrajā daļā tiek apkopoti un analizēti darba aizsardzības sistēmu reglamentējošie normatīvie akti. Kvalifikācijas darba trešajā daļā tiek pētīta, izanalizēta un aprakstīta darba aizsardzības sistēma Baltinavas vidusskolā, iekļaujot tajā Baltinavas vidusskolas darba aizsardzības sistēmas raksturojumu, darba vides iekšējās uzraudzības un darba vides riska novērtēšanas raksturojumu, nodarbināto apmācību darba jautājumos, individuālo un kolektīvo aizsardzības līdzekļu pielietojumu izglītības iestādē, obligāto veselības pārbaužu organizēšanu nodarbinātajiem un konsultēšanā ar nodarbinātajiem. Kvalifikācijas darba ceturtajā daļā pamatojoties uz pētījumā iegūtajiem aptaujas un intervijas rezultātiem tiks sniegti priekšlikumi Baltinavas vidusskolas darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanai Kvalifikācijas darba mērķis ir sasniegts un uzdevumi ir izpildīti. Pamatojoties uz pētījuma veikto analīzi, darba noslēgumā ir izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Kvalifikācijas darba apjoms 59. lpp. Darbs papildināts ar 36 attēliem, 7 pielikumi izmantoti 37 literatūras avoti.

The Aim of the Qualification Paper: to study and evaluate the work of Baltinavas Secondary School and the development of the Health and Safety at Work system in it. The Tasks for achieving the Goal are: 1. To study and analyze the literature, sources of information and normative acts about the Health and Safety at Work system. 2. To analyze the work of Baltinavas Secondary School and the establishment of the Health and Safetu at Work system in it. 3. To develop the proposals for improving the Health and Safety at Work system at Baltinavas Secondary School. The Qualification Paper consists of 4 parts. The first part describes the essence and theoretical aspects of the Health and Safety at Work system, including the establishement of organizational structure of the system, internal monitoring of the working environment and assessment of work environmental risks. In the second part of the Qualification Paper the normative acts regulating the Health and Safety at Work system are collected and analyzed. In Part 3 of the Qualification Paper the Health and Safety at Work system at Baltinava Secondary School is studied, described and analyzed, including the description of the risk assessment of the internal environment and the work environment, the training of employees in labor protection issues, the use of individual and collective labor protection equipment at the educational institution, the organization of compulsory health examinations, and consultation with employees. In the fourth part of the Qualification Paper, on the basis of the results of the survey and interview obtained in the research, offers are made for improvement of Baltinava's secondary school's Health and Safety system. The goal of the Qualification Paper is achieved and the tasks are fulfilled. Based on the analysis carried out in the study, the conclusions were drawn up and proposals were made. Qualification paper consists of 59 pages. The work is supplemented with 36 pictures, 7 annexes. 37 sources of literature have been used for the Qualification Paper.
Improvement of the workplace health and safety system in Baltinava secondary school of Baltinava county
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; Darbs; Aizsardzība; Sistēma; Pilnveidošana; Iespējas