Aizstāvja tiiesības un pienākumi, īstenojot kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā - Rubenis, Harijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Personas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā ir pamatā, īstenojot taisnīgu noregulējumu krimināltiesībās procesuālo subjektu starpā. Jēdziens sevī ietver pietiekami daudz subjektīvu aspektu, lai rastos domstarpības par tā pielietošanu un tulkošanu attiecībā uz kriminālprocesā veicamajām darbībām. Autors darbā vēlas sniegt vienotu redzējumu esošajiem problēmu jautājumiem, lai tiktu mazinātas šaubas par tiesisku izpratni attiecībā par kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā. Advokāts, veicot pārstāvības, aizstāvības funkcijas vai sniedzot juridisko palīdzību, ieņem būtisku lomu iepriekš minētā kriminālprocesuālo tiesību pamatprincipa īstenošanā. Darbojoties sava klienta interesēs, advokāts reizē var nest būtisku pienesumu kriminālprocesa pabeigšanā saprātīgā termiņā, jo viņa darbību pamatā ir pienākums garantēt sava klienta aizskarto interešu novēršanu. Atslēgvārdi: kriminālprocess, saprātīgs termiņš, procesa subjekti, advokāts.

Right to the completion of criminal proceedings within a reasonable time is based on the implementation of a fair resolution of the criminal procedural subjects themselves. The term includes plenty of subjective aspects of the emergence of the controversy surrounding the use and translation in criminal proceedings in relation to actions . The author will provide a holistic vision of the existing issues to be moderated doubt on the legal understanding of the criminal completion within a reasonable time . Lawyer during the representation or defense functions , plays an important role in the above-mentioned criminal law be implemented. Acting in the interests of his client , the lawyer perform a significant contribution to the completion of criminal proceedings within a reasonable time , as his activity is required to ensure their client of the interests Prevention. Keywords : criminal , a reasonable time , the process entities, lawyer .
Defender rights and responsibilities in case of completing criminal proceedings within reasonable time
Keywords: Juridiskā zinātne