Pārraudzības sistēma IT mācībām - Bleikšs, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2023)
Dāvis Bleikšs: Pārraudzības sistēma IT mācībām. Darba mērķis: pētīt, kura no Elastic steka vai Graylog pārraudzības sistēmām ir piemērotāka pārraudzības veikšanai IT mācībām. Lai sasniegtu mērķi, tika izvirzīti galvenie uzdevumi: 1) izpētīt un analizēt teorētisko literatūru par Elastic steka un Graylog pārraudzības sistēmām, 2) izpētīt kā izveidot testa vidi, kurā var attēlot līdzīgu pārraudzības sistēmu IT mācību sistēmai, 3) izveidot testa vidi, gan Elastic steka, gan Graylog sistēmai, lai iegūtās zināšanas varētu izmantot reālas vides pārraudzīšanas sistēmas izveidē IT mācībām. Atslēgas vārdi: pārraudzības sistēma, žurnālieraksti, žurnālierakstu pārraudzība, Apache žurnālieraksti, Elastic steks, Graylog.

Davis Bleikss: Monitoring system for IT training. The purpose of the work: to study which of the Elastic stack or Graylog monitoring systems is more suitable for monitoring IT training. To achieve the goal, the main tasks were set: 1) study and analyze theoretical literature on Elastic stack and Graylog monitoring systems, 2) explore how to create a test environment in which a similar monitoring system can be represented for the IT learning system, 3) create a test environment for both the Elastic stack and the Graylog system, so that the acquired knowledge can be used in the creation of a real environment monitoring system for IT training. Key words: monitoring system, journal entries, journal entry monitoring, Apache journal entries, Elastic stack, Graylog.
Monitoring system for IT training
Keywords: Datorzinātne