Auzu bēta-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi - Solops, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2017)
Auzu β-glikānu bakteriālās fermentācijas galaproduktu noteikšana, izmantojot hromatogrāfijas metodi. Solops A., zinātniskā vadītāja Dr.ķīm. Nakurte I. Maģistra darbs, 51 lappuse, 65 attēli, 13 tabulas, 2 vienādojumi, 30 literatūras avoti un 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par auzu β-glikānu, svarīgākām īso ķēžu taukskābēm, to īpašībām un noteikšanas metodēm fermentācijas barotnēs. Praktiskajā daļā noteikta 8 dažādu organisko skābju koncentrācija fermentācijas barotnēs ar jonu eksklūzijas AEŠH, detektēšanā izmantojot lidojuma laika masspektrometriju.

Determination of oat -glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods. Solops A., supervisor Dr.chem. Nakurte I. Master thesis, 51 pages, 65 figures, 13 tables, 2 equations, 36 literature references and 3 appendices. In Latvian. The theoretical part of this master thesis contains a literature review about the oat β-glucan, key characteristics of short chain fatty acids and their determination in fermentation broth. The experimental section contains determination of 8 different organic acids in fermentation broth with ion exclusion HPLC, coupled with time of flight mass spectrometry.
Determination of oat beta-glucan bacterial fermentation end products using chromatography methods
Keywords: Ķīmija; ĪSO ĶĒŽU TAUKSKĀBES; AUZU BETA-GLIKĀNS; ORGANISKĀS SKĀBES; FERMENTĀCIJA; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA