Sabiedrisko mediju (“LTV1”, “LR1” un “LSM.LV”) darbs ārkārtas situācijā: Zolitūdes traģēdijas gadījums - Upesleja, Maija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Sabiedrisko mediju darbs (“LTV1”, “LR1” un “LSM.LV”)darbs ārkārtas situācijā: Zolitūdes traģēdijas gadījums”, kura mērķis ir noskaidrot, kā tika organizēts sabiedrisko mediju darbs ārkārtas situācijā, atspoguļojot Zolitūdes traģēdiju LSM ziņu portālā. Darba teorētiskajā daļā ir apkopota literatūra par sabiedriskajiem medijiem, žurnālistiku ārkārtas situācijā un ziņu veidošanas principiem. Metodoloģijas daļā ir aprakstīta kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturēta intervija. Pētnieciskajā daļā ietilpst ziņu satura analīze un daļēji strukturēta intervija ar LSM ziņu portāla galveno redaktori, lai noskaidrotu, kā tika organizēts ziņu dienesta darbs ārkārtas situācijā. Bakalaura darba secinājumos aprakstīta sabiedrisko mediju darba organizēšana un satura veidošana ārkārtas apstākļos, balstoties uz iegūtajiem pētījuma rezultātiem. Atslēgvārdi: sabiedriskie mediji, žurnālistika ārkārtas situācijā, Zolitūdes traģēdija, LTV1, LR1, LSM ziņu portāls

Topic of Bachelor’s thesis is „Public media (“LTV1”, “LR1” un “LSM.LV”)work in emergency situation: Zolitude tragedy case”, which aim is to find out how social media work was organized in emergency situation reflecting Zolitudes tragedy on LSM news site. Thesis theoretical part summarizes literature on the public media, emergency journalism and principles of developing news articles. The methodological part describes the quantitative and qualitative content analysis, semi-structured interview. The research part includes content analysis of news articles and semi-structured interview with LSM news site's main editor to determine the organization of the news service work during emergency situation. The conclusion of thesis shows organisation of social media and content creation in emergency circumstances based on the obtained results of the research. Keywords: public media, emergency journalism, Zolitude tragedy, LTV1, LR1, LSM news site
Public media ("LTV1", "LR1" and "LSM.LV") work in emergency situation: Zolitude tragedy case
Keywords: Komunikācijas zinātne