Sociālā pedagoga darbība mācību motivācijas veicināšanā X privātskolas 7. un 8. klasē. - Valdmane, Māra (Latvijas Universitāte, 2022)
Māras Valdmanes diplomdarba „Sociālā pedagoga darbība mācību motivācijas veicināšanā X privātskolas 7. un 8. klasē” teorētiskajā daļā analizēta sociālā pedagoga darbība privātajās izglītības iestādēs Latvijā, pusaudžu vecumposma specifika, mācību motivācija pusaudžiem. Darba empīriskajā daļā pētīta mācību motivācija X privātskolas vecākajās klasēs, gūti ieteikumi no skolotājiem mācību motivācijas veicināšanai, veiktas pārrunas ar skolēnu vecākiem par mācību motivāciju viņu bērniem, veikta dokumentu analīze, lai analizētu sekmju un kavējumu dinamiku. Secināts, ka mācību motivāciju var veicināt ar intereses izrādīšanu par skolēnu, iesaistīšanos, rūpēm, uzklausīšanu un palīdzību problēmu risināšanā. Atslēgvārdi: sociālā pedagoga darbība, mācību grūtības, mācību motivācija pusaudžiem, vecāku iesaiste, atbalsta sistēma.

The theoretical part of Māra Valdmane's diploma thesis “Social pedagogue's activity in promoting learning motivation in the 7th and 8th grades of private school X” analyzes social pedagogue's activity in educational institutions, private educational institutions in Latvia, specifics of adolescence, learning motivation for adolescents. In the empirical part of the work, learning motivation in the upper grades of private school X is studied, recommendations from teachers for promoting learning motivation are obtained, discussions are held with parents about learning motivation for their children, document analysis is performed to analyze the dynamics of success and absenteeism. It is concluded that learning motivation can be enhanced by showing interest in the student, involvement, care, listening and problem-solving assistance. Keywords: social pedagogue activity, learning difficulties, learning motivation for adolescents, parental involvement, support system.
Social pedagogue's activity in promoting learning motivation in the 7th and 8th grades of private school X
Keywords: Pedagoģija; sociālā pedagoga darbība; mācību grūtības; mācību motivācija pusaudžiem; vecāku iesaiste; atbalsta sistēma