Linu šķiedru stiprības sadalījumu noteikšana - Poriķe, Evija (Latvijas Universitāte, 2008)
Saistībā ar mūsdienās pieaugošo interesi par apkārtējās vides saglabāšanu, pieaug interese par kompozītmateriālos izmantojamo sintētisko materiālu aizstāšanu ar dabīgiem materiāliem. Viens no šādiem materiāliem ir linu šķiedras. Šī darba mērķis ir linu šķiedru stiprības sadalījuma noteikšana diviem dažādiem šķiedras garumiem, lai raksturotu to lietderīgumu kā sintētisko šķiedru aizstājējam kompozītmateriālos. Darba gaitā tiek veikta linu šķiedru mehāniskās stiepes pārbaudes. Iegūtie dati tiek analizēti izmantojot Veibula sadalījuma un salīdzināti ar jau agrāk iegūtiem datiem. Bakalaura darbs ir izstrādāts Polimēru Mehānikas Institūtā.

In these days interest of preservation of surrounding us environment increasesand so do interests of findeing alternative of synthetic fibres in fibre-reinforced composites. One of such material are flax fibers. The aim of this work is to obtain strength distribution of flax fibers to describe effectiveness of flax fibers as synthetic fiber substitute in composites. Test of strength have been made during work. These data are analysed by Weibull distribution and compared with previously made data. The work was developed in Institute of Polymer Mechanics.
Determination of strength distributions of flax fibers
Keywords: Fizika