Fenotropijas idejas lietojums kāršu spēļu programmēšanā - Lapsiņš, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā “Fenotropijas idejas lietojums kāršu spēļu programmēšanā” ir parādīts, kā fenotropijas ideju var izmantot populārās spēles Zole datorrealizācijā, panākot spēles algoritma un interfeisa uzlabojumu. Fenotropija izpaužas kā šīs spēles informatīvās sistēmas atbalsts. Uz fenotropijas idejas pamata izveidots mehānisms ar intelektuāliem elementiem, kas atbilstoši lietotāja prasmēm dod padomus un mājienus, kā spēlēt. Spēle Zole ir realizēta kā vizuāla Windows lietojumprogramma ar adaptīvu lietotājainterfeisu. Doti ieteikumi fenotropijas izmantošanai spēļu programmēšanā.

In the bachelor paper “Usage of Phenotropics in card game programming” is shown how the idea of Phenotropics can be used for the popular card game Zole computer implementation achieving an advancement of algorithm and interface. Phenotropics manifests as the support of the game strategy advising system. On the base of Phenotropics an intellectual mechanism is developed, which gives advices and hints how to play the game according to user skills. The game Zole is implemented as a visual Windows application with an adaptive user interface. Some suggestions of usage of Phenotropics in card game programming are given.
Usage of phenotropics in card game programming
Keywords: Datorzinātne