Pircēju rīcību ietekmējošie faktori lēmumu pieņemšanas procesā par Latvijas inovatīvo produktu pirkumu. - Astahovska, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs „Pircēju rīcību ietekmējošie faktori lēmumu pieņemšanas procesā par Latvijas inovatīvo produktu pirkumu” izstrādāts ar mērķi, pamatojoties uz teorētiskajām zināšanām, kā arī uz Latvijas iedzīvotāju aptaujas un ekspertintervijas rezultātiem, izpētīt pircēju rīcību ietekmējošos faktorus, iegādājoties Latvijas ražotos inovatīvos produktus un izstrādāt priekšlikumus Latvijas Centrālajai statistikas pārvaldei, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, mācību iestādēm, uzņēmējiem un patērētājiem, lai uzlabotu statistikas datu un informācijas pieejamību un apjomu, vecinātu iedzīvotāju izglītošanu, jaunu pētījumu veikšanu un uzņēmēju izpratni par tirgus ietekmējošiem faktoriem. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tika veikts vispārējs patērētāju rīcības teorētiskais apskats. Otrajā nodaļā autore analizē inovatīvās uzņēmējdarbības virzību Eiropā un Latvijā. Trešajā daļā tika veikta Latvijas iedzīvotāju aptauja un ekspertintervijas, kā arī analizēti iegūtie rezultāti. Darba apjoms ir 86 lpp., tajā ir 25 attēli, 4 tabulas un 10 pielikumi. Izmantotās literatūras sarakstā ir 98 nosaukums.

The theme of the bachelor`s thesis is „Customer behaviour influencing factors during the decision process of innovative Latvian products` purchase”. The aim of this bachelor`s thesis is to conduct a research using expert surveys and questionnaire of Latvian residents, determine the factors which affect customer behaviour when making purchases of innovative products which are made in Latvia, analyze theoretical aspects of it, propose possible solutions for Central Statistical Bureau of Latvia, Investment and Development Agency of Latvia, educational institutions, entrepreneurs and consumers to improve accessibility and amount of statistical data, increase knowledge of customers, facilitate research and awareness of factors that influence the market. The bachelor thesis consists of three parts. In the first part a comprehensive theoretical overview of customer behaviour has been carried out. In the second part author has analyzed the movement of innovative entrepreneurship in Europe and Latvia. In the third part questionnaire of Latvian residents and expert surveys have been conducted , and the results have been analyzed. Bachelor`s thesis consists of 86 pages which includes 25 pictures, 4 tables and 10 appendixes. The list of literature references consists of 98 titles.
Consumer behavior influencing factors during the decision of innovative Latvian products' purchase.
Keywords: Vadībzinātne; Pircēju uzvedība; Pircēju rīcību ietekmējošie faktori; Inovatīvs pircējs; Inovatīvs produkts; Customer behavior