Franšīzes uzņēmuma dibināšanas iespējas starptautiskā tirgū. - Maklere, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba autore: Madara Makere. Bakalaura darba tēma: „Franšīzes uzņēmuma dibināšanas iespējas starptautiskā tirgū”. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta teorija par franšīzi un tās veidiem. Otrajā daļā tiek apskatīta informācija par franšīzi vairāk no praktiskā viedokļa, precīzāk, Latvijā esošā franšīzes uzņēmuma apskate un piesaistes uzņēmuma informācija. Trešajā daļā tiek apskatīts franšīzes dibināšanas pamats un ar to saistošā informācija. Bakalaura darba izstrādē izmantotā literatūra – dažāda, specializēta uz franšīzi, interneta resursi, grāmatas un daži raksti. Pētījuma rezultātā tika secināts, ka uzņēmumam franšīzes izstrādei ir vajadzīga pieredz, gan franšīzes saņemšanā, gan finansējuma saņemšanā, tomēr franšīze ir garantēta veiksme biznesam. Darba apjoms ir 66.lpp., tās saturā ietilpst 8 tabulas un 32 izmantotie literatūras avoti. Atslēgvārdi: franšīze, starptautiskā franšīze, franšīzes dibināšana, uzņēmums

Bachelor thesis author: Madara Maklere. Bachelor thesis topic: „Establishing franchise business opportunities in international market”. Thesis is written in three parts. First part describes theorys and types of franchise. Second part describes information about franchise from practical point of view, more accurately, Latvian franchise examination and information about future attraction business. Third part describes basic of franchise establishment and other binding information about it. In bachelor thesis used literature is different, specialized in franchising, usage of internet resources, books and some articles. In conclusion of survey, it is proved that for business franchise establishment, franchisee needs experience and finansial support, however franchise is guaranteed success for business. Thesis consists of 66.pp., it consists from 8 tables and 32 different literature sources. Keywords: franchise, international franchise, franchise establishment, business
Establishing franchise business opportunities in international market.
Keywords: Vadībzinātne