Moderno BI un analītisko platformu īpašību izpēte - Bundure, Baiba (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs apskata moderno BI un analītisko platformu īpašības, ko piedāvā dažādi autori. Padziļināti tiek apskatīts Gartner uzņēmuma piedāvātais BI un analītisko platformu Maģiskais kvadrants, kas ar vairāku kritēriju palīdzību, iedala uzņēmumus 4 kategorijās: Līderi, Nišas spēlētāji, Redzētāji un Pretendētāji. Darbā tika analizēti 3 kritēriji, kas tika apskatīti ar katra kvadranta rīka palīdzību - MicroStrategy, Tableau, Sisense un Pyramid Analytics. Darba mērķis ir noskaidrot, kādas īpašības raksturo jaunākos BI rīkus un izvērtēt MicroStrategy, Tableau, Sisense un Pyramid Analytics rīku atbilstību moderno BI rīku klasei (cik lielā mērā atbilst/neatbilst) - gan pēc dokumentācijas, gan pēc paša autora pieredzes darbā ar rīkiem.

The Bachelor thesis examines the modern BI and analytics platforms capabilities offered by different authors. Paper researches Gartner proposed BI and analytics platforms Magic Quadrant, that with several criteria help divide vendors in 4 categories: Leaders, Niche Players, Visionaries and Challengers. The work analyzes 3 criteria, that is researched with each quadrant toll - MicroStrategy, Tableau, Sisense and Pyramid Analytics. The aim is to find out what properties characterizes the latest BI tools and evaluate MicroStrategy, Tableau, Sisense and Pyramid Analytics accordance to advanced BI class (extent to which the pass / fail) – both with the documentation and author’s own experience with the tools.
Research of modern BI and analytics platforms capabilities
Keywords: Datorzinātne; MicroStrategy; Tableau; Sisense; Pyramid Analytics; vizualizācija