Jūras risku apdrošināšanas īpatnības, problēmas un attīstības perspektīvas Latvijas apdrošināšanas tirgū - Lecītis, Egils (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Jūras risku apdrošināšanas īpatnības, problēmas un attīstības perspektīvas Latvijas apdrošināšanas tirgū”. Pētāmā problēma ir jūras risku apdrošināšanas potenciāla nepilnvērtīga izmantošana Latvijā. Pamatojoties uz to, ir formulēta hipotēze: Jūras risku apdrošināšanas izplatību un tās izmaiņas galvenokārt ietekmē potenciālo apdrošināšanas objektu daudzuma, kā reģistrēto kuģu skaits un kravu apjomu izmaiņas. Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumu kompleksu jūras risku apdrošināšanas attīstības un izplatības veicināšanai Latvijas tirgū, izpētot tās būtību un īpatnības, kā arī novērtējot to pašreizējo stāvokli. Pētījumu rezultātā hipotēze netika apstiprināta, bet uz rezultātu bāzes tika izstrādāts priekšlikumu komplekss jūras risku apdrošināšanas attīstības un izplatības veicināšanai Latvijā, tā sasniedzot darbā izvirzīto mērķi.

The topic of this bachelor thesis is „Peculiarities, issues and prospect for development in insurance of marine risks in insurance market of Latvia”. The issue studied in the thesis is poor use of insurance of marine risks potential in Latvia. For the research hypothesis was determined: marine risk insurance spread and its variance mainly is affected by change of potentially insured object quantity, like amount of registered ships and cargo. The aim of the research is to work out a set of proposals to promote development and spread of marine risk insurance in the Latvian market, examining its nature and characteristics, as well as evaluate its current position. As a result of thesis research the hypothesis was not approved, but set of proposals for development and spread of marine risk insurance in Latvia was worked out based on the results of the thesis research, thus achieving set target of the thesis.
Peculiarities, issues and prospect of development in insurance of marine risks in insurance market of Latvia
Keywords: Ekonomika