Hipotekārās kreditēšanas attīstība Latvijā - Fiļipova, Karina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura tēma ir „Hipotekārās kreditēšanas attīstība Latvijā‖. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt hipotekārās kreditēšanas attīstību ietekmējošos būtiskākos faktorus Latvijā no 2001.g. līdz 2017.g. Darba mērķa sasniegšanai izvirzīti šādi uzdevumi: -raksturot hipotekārās kreditēšanas ekonomiskos un tiesiskos aspektus; -pētīt hipotekārās kreditēšanas attīstības posmus Latvijā; -noteikt hipotekārās kreditēšanas attīstības perspektīvas; -veikt mājokļa kreditēšanas atbalsta programmas jaunajām ģimenēm un „nolikto atslēgu principa‖ ieviešanas Latvijā izpēti. Pēdējos gados hipotekārā kreditēšana ir atsākusies. To lielā mērā nosaka rekordzemās procentu likmes, augstas īres cenas, ģimeľu mājokļa atbalsta programma Altum, iedzīvotāju ienākumu pieaugums un ekonomiskās izaugsmes prognozes. Darbā izmantota ekonomiskās analīzes metode (65.avoti) , kā arī grafiskā analīze. Darba apjoms ir 65.lpp., darbā ir 15.attēli un 3.tabulas. Atslēgvārdi: mājokļu kreditēšana, hipotekārā kreditēšana, pirmā mājokļa programma, nolikto atslēgu princips.

Theme of the bachelor‘s work is „Development of Mortgage Lending in Latvia‖. The purpose of the bachelor‘s work is to determine the key factors affecting the mortgage lending growth in Latvia from 2001 to 2017. The following tasks are assigned to the achievement of the work objective: - describe the economic and legal aspects of mortgage lending; - to study the development stages of mortgage lending in Latvia; - define the prospects for development of mortgage lending; - to undertake research into the new families support programmes for house lending and in the implementation of „walk away from a mortgage‖ lending. Mortgage lending has resumed in recent years. It is largely determined by the record low interest rates, high rental prices, new families' housing aid program „Altum‖, household income growth and economic growth forecasts. The method of economic analysis is used in the work (65 sources used ), as well as graphical analysis. The scope of the work is 65 pages., it has 15 pictures and 3 tables. Key words: housing credit, mortgage lending, the first housing program „Altum‖, „walk away from a mortgage‖ lending
Development of Mortgage Lending in Latvia
Keywords: Ekonomika; Mājokļu kreditēšana; Hipotekārā kreditēšana; Pirmā mājokļa programma; nolikto atslēgu princips