Asasīnu ordenis un tā paralēles ar terorismu mūsdienās - Akmene, Elīza (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs ir veltīts asasīnu ordeņa apskatei. Nizāri ismaīliešus dēvē par vēstures pirmajiem teroristiem un pēdējā desmitgadē ar pieaugošo terora aktu daudzumu, un Amerikas Savienoto valstu un Lielbritānijas vadīto starptautisko militāro kampaņu, sauktu par Karu Pret Terorismu, salīdzinājumi starp šo viduslaiku organizāciju un mūsdienu teroristu grupām ir aktualizējušies. Pētījuma mērķis ir pēc rūpīgas informācijas un vadošo pētnieku publicēto darbu izpētes nonākt pie secinājuma par iespējamo saikni starp šo viduslaiku organizāciju un mūsdienu ekstrēmistu grupējumiem Tuvajos Austrumos. Darba gaitā iedziļinoties tēmā atklājas smalkas, bet būtiskas nianses, kas šķir asasīnu ordeni no tā mūsdienu līdziniekiem.

The theme of this bachelor's thesis is the infamous order of Assassins. Nizari Ismailis are sometimes called the first terrorists in history and with the ongoing War On Terror it isn't hard to draw comparisons between this Middle Age sect and the radical sects of our own time. The purpose of this thesis is to collect and review the published works of leading specialists on the Ismailis and reach a conclusion whether there is a connection of any kind between the Assassins and the terrorists of modern age. In the course of the research into Nizari Ismailis it becomes clear that while outward similarity with nowaday radicals is astounding nonetheless there are subtle, but vital differences that separate the Assassins from extremists of this age.
Parallels between the Order of Assassins and modern terorism
Keywords: Āzijas studijas