Apelācijas instances tiesas spriedumu pārsūdzības pamati civillietās - Kokorēviča, Lelde (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā ar nosaukumu „Apelācijas instances tiesas spriedumu pārsūdzības pamati civillietās” tiks analizēti procesuālo un materiālo normu piemērošanas kārtība civillietās. Darba mērķis ir izpētīt problēmas apelācijas instances tiesas spriedumu pārsūdzības pamatus, kā arī sniegt risinājumu konstatētajām problēmām. Autore ir izvirzījusi šādus pamatuzdevumus: izpētīt apelācijas instances tiesas nolēmumu pārsūdzības pamatus; vērtēt un analizēt tiesu praksi un problēmjautājumus attiecībā par tiesas kompetences robežu pārsniegšanu praksē; vērtēt un analizēt tiesu praksi un problēmjautājumus attiecībā par materiālo tiesību normu pārkāpumiem; vērtēt un analizēt tiesu praksi un problēmjautājumus attiecībā par procesuālo tiesību normu pārkāpumiem apelācijas instancē. Darbā salīdzinājumam ir izmantota arī Vācijas, Austrijas, Krievijas, Francijas un Igaunijas juridiskā literatūra.

The title of the Master’s Thesis is “Grounds of Court of Appeal judgements in civil law appeal cases”. The said work is to investigate the problems appellate court of appeal grounds, as well as provide a solution to the problems identified. During the process of writing the author has put forward four basic tasks. Examine the grounds of the appellate court ruling, to assess and analyze case law and issues of jurisdiction for exceeding the limits in practice, to assess and analyze case law and issues of substantive law for violations an finaly evaluate and analyze case law and issues concerning the application of procedural law violations on appeal; In this Thesis German, Austrian, Russian, French and Estonian legal literature has been used for comparison.
Court of Appeal judgment in the appeal
Keywords: Juridiskā zinātne