"Enterprise by HansaWorld" uzlabošana projektu pārvaldības nozarei - Supe, Arletta (Latvijas Universitāte, 2010)
“Enterprise by HansaWorld” ir uzņēmuma vadības sistēma ar ļoti plašu funkciju klāstu. Sistēmas papildus funkciju izstrāde notiek HansaWorld kompānijas izveidotajā programmēšanas valodā HAL (Hansa Application Language). Šādu izstrāžu galvenais mērķis ir nodrošināt konkrēta uzņēmuma specifikai nepieciešamo funkcionalitāti. Šī darba ietvaros tiks veidotas papildus funkcijas sistēmas uzdevumu reģistrā, kā arī veidotas un uzlabotas atskaites modulī ”CRM”. Veiktie uzlabojumi izmanto jau esošās funkcijas un reģistru datus. Šī darba izstrāžu galvenais mērķis ir, uzlabot un automatizēt uzdevumu izpildes uzskaiti, atvieglot laika plānošanu, kas paredzēta uzdevuma izpildei, un dod iespēju uzņēmuma vadītajam pārvaldīt darbinieku reāli patērēto laiku uzdevumu izpildei. Papildinājumi atskaišu sistēmā ļauj sekot darba produktivitātei, pasūtījumiem un to izpildes progresam. Programmas funkcijas ir veidotas, lai atvieglotu un paātrinātu darbinieku darba analīzi un automatizētu nepieciešamo uzskaiti sistēmā.

The Enterprise by HansaWorld is a business management system with a very wide range of functions. Additional system functions has been created in companies HansaWorld chiselled programming language HAL (Hansa Applicaton Language). Accomplished tasks use already existing functions and data from register. On my paper work I had created additional fuctions in system task register and made an improved reports in module "CRM". Improvements using existing functions and records data. This work main aim is to improve and to automatize the inventory of the task accomplishment, to made time planing what is scheduled easier and give the manager possibility to manage the actual time witch employees use to accomplish the tasks. These additions on the reporting system will allow to follow the job, orders and progressing of them. Program functions desained to accelerate and make easier the work analysis and automate required inventory system.
Improving "Enterprise by HansaWorld" for project management purposes
Keywords: Datorzinātne