Uzņēmuma informācijas sistēma: decentralizētais un centralizētais datu bāzes risinājums - Prigožina, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2008)
Maăistra darbā tiek apskatīts uzĦēmuma informācijas sistēmas datu bāzes decentralizētais risinājums, kura uzturēšanas procesā piedalās darba autore. Darbā tiek salīdzināti decentralizēti un centralizēti datu bāzes risinājumi, apkopoti to trūkumi un priekšrocības. Darbā apskatītas iespējas uzĦēmuma informācijas sistēmas centralizācijai un problēmas un ieguvumi, kas var rasties centralizācijas procesa laikā.

There is examined company’s information system’s decentralized database solution, in which maintenance paper author is participating. There are compared decentralized and centralized database solutions, those disadvantages and advantages. There is inspected company’s information systems centralization, problems and benefits that could appear during and after centralization.
Enterprise information system: decentralized un centralized database solution
Keywords: Datorzinātne