1941. gadā deportēto Latvijas iedzīvotāju dzīves apstākļu izsūtījumā atspoguļojums atmiņās - Jēkabsone, Linda (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba tēma ir 1941. gadā deportēto Latvijas iedzīvotāju dzīves apstākļu izsūtījumā atspoguļojums atmiņās. Darba mērķis ir izpētīt deportēto atmiņas, salīdzināt tās un aplūkot, kādos dzīves apstākļos Latvijas iedzīvotāji dzīvoja izsūtījumā. Izpētes rezultātā noskaidrojās, ka 1941. gada deportācija bija nežēlīga akcija pret cilvēkiem, kā rezultātā daudzi neizdzīvoja. Tas bija negaidīts notikums, kas pilnībā izmainīja cilvēku ikdienu. Dzīves apstākļi izsūtījumā bija ļoti smagi, jo nācās adaptēties jauniem apstākļiem, cīnīties ar slimībām, darīt fiziski smagu darbu, turklāt bija jāsaskaras ar pārtikas trūkumu.

In the paper 1941 deportated Latvian persons` living conditions in the reflection in memories. The purpose of the paper was to explore the deported person memories compare them and look at what living conditions of Latvian residents lived in exile. Investigation identified that the 1941st the deportation was a fierce campaign against the people, as a result, many did not survive. It was an unexpected event, which completely changed people's lives. Living conditions in exile was very hard because they had to adapt to new situation. Deportee had to contend with disease, do physically demanding work, and had to face food shortages.
In 1941 deportated Latvian persons` living conditions in the reflection in memories
Keywords: Vēsture