Darbinieku motivācija uzņēmumā "X" - Maskalāne, Inna (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba tēma: „Darbinieku motivācija uzņēmumā „X””. Atslēgas vārdi: motivācija, darbinieki, atalgojums, apmierinātība ar darbu, motīvs, vajadzības, vadītājs, motivācijas politika. Maģistra darbs sastāv no divām daļām: Teorētiskā daļa sevī ietver divas nodaļas – motivācijas teorētisko aspektu un motivācijas nozīmes apskats organizācijas darba efektivitātes realizācijas procesā, kā arī atalgojuma kā svarīga darba ražības motivatora teorētiskā analīze. Praktiskā daļa ietver sevī organizācijas raksturojumu, pētījuma norises praktisko aspektus un iegūto rezultātu analīzi un interpretāciju, kā arī priekšlikumus organizācijas darbinieku motivācijas stimulēšana un motivācijas politikas pilnveidošana, precizējot negatīvos faktorus un to novēršanas iespējas. Darba apjoms: 83 lappuses, 36 attēli, 1 tabula, 6 pielikumi. Darba izstrādāšanā izmantoti 43 bibliogrāfiskie nosaukumi.

Workers’ motivation in institution “X” Key words: motivation, employees, salary, satisfaction with work, motive, necessities, leader, politics of motivation. Paper consists of 2 parts: Theoretical part includes 2 chapters-analysis of the motivation's theoretical aspect and the importance of motivation in the realisation process of company's work efficiency, as well as the theoretical analysis of salary as an important motivator of work productivity. Practical part includes the company's characterisation, practical aspects of the research process, the analysis and interpretation of the results obtained, suggestions concerning company's employees stimulation of motivation and motivation politics's improvements, analysis of negative factors and ways of their elimination. Paper consists of: 83 pages, 36 pictures, 1 chart, 6 additions. This paper contains 43 bibliographical names.
Workers motivation in institution "X"
Keywords: Vadībzinātne