Klasiskā korejiešu ainavas glezniecība un vides māksla mūsdienu Dienvidkorejā - Nagovicina, Karina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba nosaukums ir „Klasiskā korejiešu ainavas glezniecība un vides māksla mūsdienu Dienvidkorejā”. Darba mērķis ir izpētīt, kā mainījusies māksla gadsimtu gaitā Dienvidkorejā un kādus rezultātus tā ir sasniegusi modernajā laikmetā, kā arī parādīt, kādas ir bijušas atšķirības starp dažādiem māksliniekiem un viņu darbiem. Darbs sastāv no trīs daļām, kurās ir raksturota klasiskā korejiešu ainavu glezniecība dažādu gadsimtu gaitā, kas ir vides māksla un kāda tai ir loma mūsdienu Dienvidkorejā. Mākslinieku salīdzinājums no Dzosonu dinastijas laika līdz modernajam laikmetam, kā tie atšķiras cits no cita un kādas ir to līdzības.

The title of this Bachelor’s thesis is "The Classical Korean Painting and the Environment Art in Modern South Korea". The main goals of this thesis are to study how art has changed over the centuries in South Korea and whats kind of the results the painters achive in modern times. Also show the differences between artists from one country and their works. The work consists of three parts, which describe how the classical Korean landscape painting changed at different centuries. In addition, to know what is the modern art and how does it stand out from conventional painting and what is its idea in modern South Korea. To make a comparison of the artists from the Joseon Dynasty and Modern times. How do they differ from each other, and what similarities do their paintings have.
The Classical Korean Painting and the Environment Art in Modern South Korea
Keywords: Āzijas studijas; Koreja; gleznojumi; vēsturiskā; salīdzinošā; vides māksla