Bibliotēku telpu iekārtojuma atbilstība pusaudžu interesēm - Ivdre, Benita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Bibliotēku telpu iekārtojuma atbilstība pusaudžu interesēm” pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā pusaudži novērtē bibliotēku telpu iekārtojumu un vai tas atbilst šīs lietotāju grupas interesēm un vajadzībām, uzzināt, kādi ir pusaudžu priekšstati par estētisku un komfortablu bibliotēkas vidi. Lai realizētu bakalaura darbā izvirzīto mērķi, veikts jaukta tipa pētījums, kurš ietver kvalitatīvās un kvantitatīvās datu vākšanas metodes – dokumentu analīzi, novērošanu, anketēšanu. Pētījumā iegūtie rezultāti ļauj konstatēt, ka uzklausot konkrētas lietotāju grupas (pusaudžu) viedokli un atzinumus par publisko bibliotēku telpu iekārtojumu, var iegūt idejas un ieteikumus, lai izveidotu tādu bibliotēkas vidi, kas ir pusaudžiem draudzīga. Atslēgvārdi: bibliotēku interjers, bibliotēku mēbeles, bibliotēku telpu iekārtojums, pusaudžu intereses, pusaudžu psiholoģiskais raksturojums.

The objectives of the research performed within the framework of the Bachelor paper „Compliance of library space layout with teenager interests” are to clarify, how teenagers evaluate space layout in libraries and if it complies with interests and needs of this target group, and to find out what are teenagers’ concepts of esthetic and comfortable library environment. In order to fulfill the objectives set for the Bachelor paper, a mixed research was accomplished. It consists of qualitative and quantitative data collection methods - document studies, observation, questionnaires. The results obtained in the study lead to conclusion that hearing out opinions and conclusions about public library space layout, expressed by specific target group (teenagers), may help to gather ideas and suggestions for creating a teenager friendly library environment. Key words: library interior, library furniture, library space layout, teenager interests, psychological characteristics of teenagers.
Compliance of library space layout with teenager interests
Keywords: Bibliotēkzinātne