Imidazolija rindas jonu šķidrumu termiskā analīze - Lūķe- Čāmāne, Laura (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā tika uzsintezēti tādi imidazolija rindas jonu šķidrumi kā 1 – butil – 3 - metilimidazolija bromīds, 1, 2 – bis – (3 – metil – 1 – imidazolio)etāna dibromīds. Jonu šķidrumi tika analizēti ar termiskās analīzes metodi 1) termogravimetriju, 2) diferenciālo skenējošo kalorimetriju un 3) diferenciālo termisko analīzi. Tika mērīta elektrovadītspēja, savienojumu raksturošanai izmantoja rentgenstruktūranalīzi un infrasarkano Furjē spektroskopiju.

In this work several imidazolium row ionic liquids - 1 – butyl – 3 - methylimidazolium bromide have been synthesized, 1, 2 – bis – (3 – methyl – imidazolium)ethane dibromide. Ionic liquids analyzed by thermal analysis - 1) thermogravimetry, 2) differential scanning calorimetry and 3) differential thermal analysis. The structure and properties characterized by X – ray, conductivity and infra – red spectroscopy.
Imidazolium row ionic liqyids thermal analysis
Keywords: Ķīmija