Koherentas kustības uztveres atkarība no stimula kustības ātruma - Ozoliņa, Agnija (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 39 lapām. Tas satur 22 attēlus, 3 tabulas un 31 atsauci uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Noteikt, kā stimula punkta kustības ātrums ietekmē koherentās kustības uztveri. Eksperimenta dalībnieki: 7 dalībnieki, 20 – 25 gadus veci. Metode: Ar datorizētu programmu izveidots kustīgs stimuls, kurš sastāv no 200 kustīgiem punktiem. Dalībniekiem jānosaka, kurā virzienā punkti kustās. Rezultāti: Palielinoties punktu kustības ātrumam un samazinoties kadru skaitam, koherentās kustības uztveres slieksnis palielinās. Atslēgas vārdi: Koherenta uztvere, kustība, slieksnis, kadri, ātrums.

The Master Thesis is written in Latvian on 39 pages. It contains 22 figures, 3 tables and 31 literature references. Aim: To determine how stimulus point speed affects the coherent motion perception. Participants of the experiment: 7 parcipiants, 20 – 25 years old. Method: With the computer program created a moving stimuls, which consists of moving 200 points. Parcipiants determinē which direction points move. Results: Increasing the velocity of dot and decreasing the frames, coherent motion perception threshold increases. Key words: coherent motion, motion, treshold, frame, speed.
Coherent motion perception dependence on stimulus velocity
Keywords: Fizika; Koherenta uztvere; Kustība; Slieksnis; Kadri; Ātrums