Apsūdzība un apsūdzības grozīšana kriminālprocesā - Bordāne, Regina (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir „Apsūdzība un apsūdzības grozīšana kriminālprocesā”. Maģistra darba mērķis ir, pētot un analizējot juridisko literatūru, tiesisko regulējumu un prakses materiālus, noskaidrot ar apsūdzību saistītos jautājumus un aktuālos problēmjautājumus, kā arī sniegt to iespējamos risinājumus. Maģistra darbā izvirzītie uzdevumi ir izpētīt un definēt apsūdzības jēdzienu, noskaidrot un aprakstīt apsūdzības formas un satura elementus, izpētīt apsūdzības grozīšanas iespējas, analizēt tiesu praksi, kas saistīta ar apsūdzību un apsūdzības grozīšanu, salīdzināt Latvijas Republikas apsūdzības un apsūdzības grozīšanas regulējumu ar citu valstu normatīvajiem aktiem. Maģistra darbā ir analizēti tiesu prakses piemēri, atspoguļoti dažādu autoru viedokļi, kā arī darba autore izvirzīja vairākus priekšlikumus par apsūdzībā norādāmajiem noziedzīgā nodarījuma faktiskajiem apstākļiem, apsūdzības grozīšanu iztiesāšanas stadijā un citiem būtiskiem jautājumiem.

Master’s thesis is „Prosecution and modification of prosecution in criminal proceeding”. The aim of Master studying and analyzing the legal literature, legislation and case – law materials, is to find out issues related to charge and existing problems in criminal proceedings, and offer possible solutions. The objectives set for the Master's are the following to study and define the concept of accusation, identify and describe the form and substance elements of indictment, make out and explore incrimination charge controllable, to analyze case-law on issues associated with maintaining of accusation and modification of accusation, compare Latvian Republic legislation with foreign laws. Master's thesis analyzes case – law materials, reflected in the views of various authors, as well as the author give several proposals for the charges to be indicated the crime facts accusations pending at the amendment and other relevant matters.
Prosecution and modification of prosecution in criminal proceeding
Keywords: Juridiskā zinātne; apsūdzība; lēmums; grozīšana; prokurors; tiesa