Ienākošais tūrisms un tā attīstības iespējas Latvijā - Zeļenkova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī pētījuma saturs ir veltīts ienākošam tūrismam, kā vienam no tūrisma veidiem, tā attīstības tendecēm Latvijā un ieguldījumam valsts ekonomikā, kā arī ienākošā tūrisma attīstības salīdzinājumam Baltijas valstīs. Darba pētījuma problēma ir tā, ka Latvijas valdība un par tūrisma attīstību atbildīgās organizācijas neizmanto līdz galam visas ienākošā tūrisma attīstības iespējas, ka arī nenovērtē ienākošā tūrisma ieguldījumu valsts ekonomikā. Darba mērķis ir izanalizēt ienākošā tūrisma ieguldījumu valsts ekonomikā, kā arī ienākošā tūrisma attīstības tendences Latvijā, Latvijas reģionos un Baltijas valstīs kopumā. Veicot iepriekš minēto pētījumu, autore izmantojusi ekonomiskās analīzes, kā arī tādas statistiskās analīzes metodes kā datu salīdzināšana un analizēšana. Šis darbs ir izmantojams praktisku jautājumu, kuri saistīti ar ienākošā tūrisma lomu valsts ekonomikā, tā attīstības tendencēm un attīstību reģionu griezumā, risināšanā.

The present research is devoted to the one of the tourism types – the incoming tourism, the trends of development of the incoming tourism in Latvia and its contribution to the country economics, as well as the comparison of the development of incoming tourism in The Baltic states. The problem discussed in the present research is that the government of Latvia and other organizations that are responsible for the tourism development do not completely use all the possibilities of incoming tourism development, also do not estimate the contribution of the incoming tourism to the country economics. The aim of the research is to analize incoming tourism contribution to Latvia economics, as well as the trends of development of incoming tourism in Latvia, Latvian regions and in The Baltic states. Preparing the present research, the author has used the economics analysis, as well as methods of statistics analysis such as comparison and analysis of data. This research can be used for the solution of practical questions, concerning the contribution of the incoming tourism to the country economics, its’ trends of developing and its development in Latvia regions.
The Incoming Tourism and Possibilities of its Developmnet in Latvia
Keywords: Ekonomika