Sieviešu kandidatūra pašvaldību vēlēšanās Latvijā 2009. un 2013.gadā - Bileskalns, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir par „Sieviešu kandidatūru pašvaldību vēlēšanās 2009. un 2013.gadā”. Galvenais mērķis noskaidrot kā ir mainījusies sieviešu līdzdalība, 2013.gadā vēlēšanās vai tā ir bijusi lielāka nekā 2009.gadā, dinamika ir bijusi augoša, vai dilstoša. Darba ietvaros autors izvēlējies aplūkot sieviešu līdzdalību sarakstos 2009.un 2013.gada pašvaldību vēlēšanās.. autors ir definējis, ko nozīmē politiskā līdzdalība. Darbā ir izpētīts un aprakstīta sieviešu līdzdalība sarakstos republikas pilsētu domju vēlēšanās. Darba noslēgumā autors ir aprakstījis pētījuma rezultātus un savus secinājumus. Atslēgas vārdi: Sievietes, līdzdalība, pašvaldību vēlēšanas, Latvija 2009. un 2013.

This work is about “Women’s candidacy for local elections in Latvia in 2009 and 2013”. The main goal is to compare the rate of participation in local elections of women in 2009 and 2013. Likely, the goal is to see whether the rates have increased or decreased. Meanwhile, author chooses to compare the ration of women in the participant lists of the years of 2009 and 2013. In theoretical part, author defined what mean political participation. Author have researched and stated the level of ladies who have stood as candidates in nine elections of local governments. In this paper, author has described the results of his research as well as stated his own conclusions of the facts he found out during the research. Key words: women’s, participation, local election, Latvia, in 2009 and 2013
Women's candidacy for local elections in Latvia in 2009 and 2013
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)