Korejiešu popa latviešu fanu identitātes veidošanās - Prancāne, Alise (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Korejiešu popa latviešu fanu identitātes veidošanās” ietvaros mērķis ir noskaidrot izpētīt kā korejiešu popa fani Latvijā veido savu sociālo identitāti un vai un kā korejiešu popa fanu subkultūra un dalība tajā ietekmē identitātes veidošanos. Pētījuma ietvaros izmantota sociālās identitātes un subkultūru teorija. Izmantojot kvalitatīvo datu ieguves metodi - daļēji strukturētās intervijas - tika noskaidrotas četru fanu pieredzes un tas, kā korejiešu popa fani Latvijā identificējas ar korejiešu popa fanu subkultūru un kā dalība subkultūrā ietekmēja viņu identitātes veidošanos. Galvenie secinājumi ir, ka korejiešu popa fani Latvijā izjūt piederību korejiešu popa fanu subkultūrai caur fanu aktivitātēm, savu draugu lokā izvēloties citus korejiešu popa fanus un aktīvi piedaloties fanu kopienās. Korejiešu pops ir ietekmējis fanu identitātes veidošanos – tiek mainītas fanu vērtības un vizuālais tēls.

In bachelor’s thesis “Construction of Latvian Korean pop fan's identity” the aim is to explore how Korean pop fans in Latvia construct their social identity and if and how Korean pop fan’s subculture and participating in it affects identity’s construction. Social identity theory and subcultural theory was used within the framework of the study. Using qualitative data inquiry method – semi-structured interviews – four fan’s experiences and how fans in Latvia identify with the subculture and how it affected their identity construction, were clarified. In conclusion, Latvian Korean pop fans feel affiliation with Korean pop fans subculture through fan activities, surrounding themselves with other Korean pop fans and being active in fan communities. Korean pop has affected fan’s identity construction – it has affected fan’s values and their visual image.
Construction of Latvian Korean pop fan's identity
Keywords: Socioloģija; korejiešu pops; fans; subkultūra; identitāte